Afgelopen zaterdag speelden de heren van SAG G1 een zeer belangrijke wedstrijd uit in Heerenveen. De Heerenveense Boys op een nummer 2 positie, een wedstrijd minder gespeeld en 3 punten minder.

Door: Susan Hak
SAG begon in iets verdedigender opstelling als normaal. Vorige wedstrijd was dit goed uitgepakt, en daarbij wisten we dat Heerenveense Boys over een paar sterke en belangrijke jongens geschikt.

We begonnen iets chaotisch. Waarin de scheidsrechter noemde dat we nog 5 minuten konden inspelen, hij vervolgens 10 seconden later aan de wedstrijd wilde beginnen. We waren dus nog niet helemaal lekker ingespeeld en warm, wat verklaarde dat we wat moeizaam van start gingen.

In de 12e minuut kwamen we overtuigend langszij, en met een mooie assist van Pelle kon Ramo de 0-1 in de touwen leggen. 7 minuten later door goed samenspel en een assist van Lars, wist Thom de 0-2 te maken.

Heerenveense Boys moest iets doen, en besloot een van hun sterke spelers in te brengen. Hier waren we duidelijk nog niet helemaal op voorbereid. Binnen 10 minuten stond het met rust 3-2 door 3 doelpunten van Heerenveense Boys.

Tijdens de rust werd besloten een andere tactiek en opstelling aan te houden, we wilden namelijk niet verliezen. We besloten met 4 verdedigers te gaan voetballen en op counter te gaan spelen.

Dit was na rust even wennen, waardoor de tegenstander in de 32e minuut de 4-2 maakte. De moed en strijd bleef hoog. We bleven ons sterke spel spelen en het als team gezamenlijk te doen. Dat is wat ons team zo sterk maakt!

Resultaat hiervan was dat Lars met een prachtige actie de tegenstander voorbij tikte en in de 37e minuut van de 2e helft de aansluitende 4-3 maakte. Motivatie was terug. Verdediging stond als een huis. Middenveld kwam terug wanneer nodig maar was ook weer daar gevaarlijk waar we dat moesten zijn tijdens de aanval.

Lars had duidelijk laten zien wat hij kon, en terwijl de tegenpartij onder de indruk was van zijn kunnen, in samenwerking met Mats kon hij ook de belangrijke 4-4 gelijkmaker te maken.

Pelle wist halve velden te doorkruisen met acties en dribbels en met een knalhard schot in de kruising vertelde hij de tegenstander dat deze wedstrijd nog niet over en gespeeld was, het was 4-5.

De tegenstander oogde moe en en alsof de knal van Pelle niet hard genoeg was, kwam Thijs met een raket van een bal en schoot de 4-6 binnen.

Het antwoord van de tegenstander was daarop weer hun geheime wapen in te brengen in de hoop nog wat gedaan te krijgen. Echter kon hij net als al zijn medespelers niet door de muur van Jeroen, Robert, Pim en Thijs komen. De frustratie bij de tegenpartij liep behoorlijk op, en een paar vervelende overtredingen werden er gemaakt.

Ons geheime wapen Rover werd ingezet op linksmidden, wat een verassende top partij heeft hij daar neergezet, goed mee verdedigd en aanvallend ook sterk mee.

Lars maakte na mooi samenspel de 4-7, de wedstrijd was duidelijk gespeeld. Kort erna wist Ramo zijn Hattrick te maken en tikte de 4-8 binnen. De frustratie liep zo hoog op dat we genoodzaakt waren Pelle naar de kant te halen, Thom vulde zijn mid-mid positie perfect in. Heerenveense Boys hadden geen schijn van kans meer. Als kers op de taart ronde Ramo zijn hattrick met een +1 af door er nog 4-9 van te maken. Een iets afwachtende eerste helft, met een overtuigende tweede helft houd ons aan kon in de competitie.

Aanstaande zaterdag spelen we tegen de Asser Boys G1. Dit team wordt gecoached door de broer van Jeroen, wie stiekem al was wezen kijken in Heerenveen waar ons niet te ontdekken zwakke punten liggen.

Asser Boys staat 5e in de competitie met 5 punten uit 4 wedstrijden.

De wedstrijd wordt gespeeld op;

zaterdag 6 april om 13:30
Sportpark Asser Boys, Lonerstraat 100a in Assen.

Hopelijk tot dan!