Kort geleden ben ik benaderd met de vraag of ik zitting wilde nemen in het dagelijks bestuur van Gorecht als secretaris. En ik heb deze functie geaccepteerd (officiƫle benoeming op de extra ALV van 26 april a.s.).

Ik zal mij even aan u voorstellen:
Mijn naam is Erik Koning. Het afgelopen jaar ben ik 50 geworden. Leeftijd zegt niks, maar het was voor mij persoonlijk wel een soort kruispunt in mijn leven. Ik zat beroepsmatig in de gelukkige positie dat ik mij een periode van rust en reflectie kon permitteren en heb om die reden mijn betrekking bij de grootste staalfabrikant ter wereld opgezegd. Na bijna 20 jaar in diverse leidinggevende posities gewerkt te hebben, vond ik dat het tijd werd voor persoonlijke vernieuwing; Een frisse start. Op korte termijn ga ik nieuwe uitdagingen aan en zie mijn kandidatuur in het dagelijks bestuur bij Gorecht als onderdeel daarvan.
Ik heb een grote passie voor muziek. Luisterend, maar (vooral) ook praktiserend. Ik ben drummer in een band. We hebben vorig jaar nog opgetreden bij de huldiging van A1.
Ik ben vader van 2 zoons:
- Mijn oudste zoon heeft vanaf de E-tjes t/m de A's bij Gorecht gevoetbald, maar kon door zijn studie niet langer lid blijven. Hij overweegt echter nu om weer lid te worden van de club vanwege de sociale contacten en de lol die hij altijd heeft gehad in het voetballen.
- Mijn jongste zoon is bij Jurgen begonnen als "Puppy" en is nog steeds lid van de club; Sterker: Hij is inmiddels tweede keeper van het eerste en ambieert de positie van eerste keeper.

De reden waarom ik de functie als secretaris heb geaccepteerd is simpel: Gorecht heeft mij in de afgelopen 16 jaar veel gebracht:

- Zaterdag = voetbal; Geen excuses; je moet bij je zoon(s) kijken. Dit gaf mij altijd een vrijbrief om niet te hoeven klussen op zaterdag..
- Sociale contacten; Langs het veld met ouders, in de kantine met bekenden of mensen die ik niet kende.
- Opvoeding: Van "Puppy" tot het eerste. De club is mede verantwoordelijk voor het feit dat mijn zoons hebben geleerd om in teamverband te presteren maar ook om zich te onderscheiden.
- Gezelligheid: Synoniem voor Gorecht.

Tijd om iets terug te doen.

Erik Koning
ErikKoning