Op de voetbalnieuwssite TweeNul staat een leuk interview met Jurgen Hazewinkel.

piheoafcnkaocipp

HAREN – Een rubriek waarin aandacht is voor mensen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn bij hun club. In nummer 87 van de reeks een gesprek met Jurgen Hazewinkel, uitgeroepen tot ridder van verdienste bij de zaterdag eersteklasser Gorecht uit Haren.

door Gert Meulman

Jurgen is 49 jaren jong en sinds 1999 betrokken bij Gorecht, dit jaar 20 jaar dus. In zijn jeugd speelde hij van de D tot en met de A-junioren bij GVAV Rapiditas. Daarna speelde Jurgen twee seizoenen bij vv Haren in het vierde/vijfde elftal en kwam er achter dat voetballen op de zondagmorgen niet echt iets voor hem was. “Naast het veldvoetbal speelde ik tien jaar zaalvoetbalcompetitie bij (inter) Dako en recreatief bedrijvencompetitie. Heb bij Gorecht ook nog enkele seizoen gespeeld in het derde/vierde en in het vijfde elftal.”

Saamhorigheid

“In 1999 ben ik gevraagd om elftalleider te worden van het tweede elftal van Gorecht en daarna ging het eigenlijk snel, leider, trainer van A1, trainer tweede elftal, TC en in 2003 het puppievoetbal opgezet. In 2002 werd de club getroffen door iets vreselijks, de kantine brandde volledig af. Daarna kwam het Gorecht gevoel helemaal bij mij binnen, saamhorigheid en één grote familie, iedereen heeft iets voor elkaar over. De schouders werden eronder gezet en met elkaar werd de boel weer op en verder uitgebouwd. Dit alles resulteerde erin dat we in een paar jaar van 200 leden naar 600 leden gingen. Het puppievoetbal werd een groot succes, de jeugd kwam met grote getallen. We hebben sessies gehad met wel 45 kinderen op een zaterdag. In 2003 hadden we drie F-teams en twee jaar later waren er tien! Momenteel ben ik voorzitter van de clubhuiscommissie en bestuurslid algemene zaken, wat een mooie omschrijving is voor een duizendpoot. Ik ben nog trainer van het puppievoetbal en doe de inkoop van het clubhuis, doe de vrijwilligersplanning en ben elke zaterdag om 7 uur aanwezig en ga meestal s’avonds tegen 20 uur weer huiswaarts. Doordeweeks ben ik ook geregeld bij de club voor vergaderingen en andere zaken. Van de gemeente Haren heb ik samen met Eelco Borgman voor het puppievoetbal de Sportwaarderingsprijs uitgereikt gekregen, ook kregen we samen hiervoor de zogenaamde Kei trofee.”

Onze kracht

“De afgelopen jaren heeft de club zich goed ontwikkelt. We kenden een enorme groei van leden. We hebben de verhuizing van het sportpark gehad en hebben de organisatie mee laten groeien. Nu zijn we bezig met alles bijschaven en zorgen dat we niet stil staan. Dit geldt ook voor onze kantine, ik ben samen met vrijwilligers altijd bezig de boel netjes te houden en weer iets nieuws te verzinnen. Keer interieur wijzigen, activiteiten uitbreiden en de sfeer te continueren. Gorecht heeft op dit moment zes seniorenelftallen, een 35+ team, twee vrouwen elftallen, een G team, tweeëndertig jeugdteams en een groep puppies. Gorecht 1 speelt 1e klasse, Jo19.1 4e divisie en de andere 1e teams spelen meest hoofdklasse of eerste klasse. Bij Gorecht maakt het geen verschil welk team je zit, iedereen krijgt de zelfde dingen gefaciliteerd en dezelfde aandacht, dat is onze kracht. Ik ben van menig, als je in gaat zetten op de hoogste teams op hoogste niveau en je daarop gaat focussen dan verlies je op langer termijn, een club heeft iedereen nodig, welk niveau het ook is.”

Familieclub

“Gorecht is een levendige en gezonde vereniging, het is een vereniging voor iedereen, een familieclub. Momenteel loopt het prima bij de club, we zitten vrij goed in de vrijwilligers. Er zijn nog wel een paar vacatures. Ik moet zelf wel heel erg wennen aan de nieuwe opzet van het jeugdvoetbal, geef mij maar gewoon weer de F-ers, E-ers ect. Lekker met zes jaar op het veldje competitie spelen en kampioentjes vieren. Bij voetbal hoort winnen en verliezen en niveau verschil is er altijd. Hetzelfde geldt voor de weersomstandigheden, bij 0 graden tot -5 worden de trainingen al afgelast, kom op zeg, thermo shirt aan en binnen vijf minuten ben je warm.”