De eerste seizoenshelft zit er op en we kunnen wel zeggen: een mooie seizoenshelft.

Na een ietwat moeilijke start met 2 gelijke spelen tegen Noordwolde en de Pelikanen en de nederlaag thuis tegen de Fivel werden 10 overwinningen geboekt. We staan daarmee op de 2e plaats, vier punten achter Appingedam.
Beide ploegen hebben een groot gat geslagen met de achtervolgers en het is dus redelijkerwijs te verwachten dat de strijd om het kampioenschap tussen Appingedam en Gorecht gaat.

Onder leiding van onze nieuwe trainer Bert Vos heeft het elftal aanmerkelijk meer voetballend vermogen gekregen. Daarbij moet uiteraard meegewogen worden dat er een paar nieuwe spelers zijn bijgekomen die het niveau opgekrikt hebben. De samenwerking met de tweede selectie verloopt prima en dat is ook van wezenlijk belang.

g1

Het spel dat gespeeld wordt is gebaseerd op de individuele kwaliteiten van de spelers. De trainer speelt niet volgens een vast systeem maar geeft spelers veel vrijheid om creatief te spelen. Dat levert aantrekkelijk voetbal op waarvan het publiek kan genieten. Men komt dan ook in grote getale, zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden, om het elftal aan te moedigen.

Vanaf deze plaats willen we daarom het publiek en in het bijzonder de KWALMPOTTERS (na de winsterstop verwachten we wel meer toortsen en trommelgeluid) bedanken voor jullie steun en Henk Vrieling voor de wedstrijdverslagen en foto’s op onze site!!

We gaan nu genieten van een paar weekjes relatieve rust.
Zaterdagmiddag 4 januari staat de eerste training van 2014 gepland. Daar proberen we de draad weer op te pikken, want 18 januari staat de eerste competitiewedstrijd alweer op het programma.

Hopelijk tot dan allemaal!!

Namens spelers en begeleiding van het eerste,
Harry Hoeksema

harryhoeksema