Op woensdag 12 september organiseerde SC Heerenveen een talentendag in Groningen t.b.v. het selecteren van meiden voor de MO14-Groningen-Trainingsgroep van Heerenveen-Vrouwen.

Door Martin Woltman

In totaal ongeveer zestig speelsters hadden zich voor deze avond aangemeld, waarvan meerdere meiden van Gorecht. In juni had in Friesland eerder reeds een dergelijke open training plaatsgevonden (waaraan ruim tachtig meiden deelnamen), waar toen al Meike Arentz (speelster van MO15-1) was geselecteerd.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk, dat nog eens drie speelsters van Gorecht zijn geselecteerd voor de MO14-Groningen-Traingsgroep van Heerenveen: Isabel Stuiver (MO13-1), Eva Knigge (MO15-1) en Sol Kooi (JO13-1).

De vrouwenafdeling van SC Heerenveen wil dit seizoen de speelsters uit deze trainingsgroep de kans bieden om zich onder professionele begeleiding (door o.a. speelsters van het Eredivisieteam) verder te ontwikkelen. Zij trainen dit hele seizoen om de twee weken op zondagochtend. De ‘Groningen-groep’ bestaat uit in totaal 14 meiden; met 4 speelsters dus een hoog Gorecht-gehalte.

De eerste training is op 30 september. Isabel, Eva, Meike en Sol veel plezier dit seizoen bij Heerenveen!

Heerenveen Vrouwen heeft dit seizoen een Eredivisie-team (dat vorig seizoen derde werd achter Ajax en FC Twente), een Beloften-team, een MO16-wedstrijdteam (spelend in een jongenscompetitie) en twee MO14-Trainingsgroepen (een Heerenveen-groep en een Groningen-groep). De MO16- en MO14-teams zijn dit seizoen door Heerenveen voor het eerst opgestart.

https://vrouwenscheerenveen.nl/

 

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop