Ogenschijnlijk een gewone dag waar het voetbal centraal staat. Maar wat voor een dag werd het, een prachtige dag.

's Morgens om 8.30 u stonden de eerste vrijwilligers al op de stoep bij de C1000 van Wim van Dijk. Spelers uit allelei elftallen probeerden voor de voedselbank spullen binnen te krijgen. Diny Does en Paul van Weringh vonden het initiatief van RTV Noord om de voedselbank te helpen prachtig en vandaar deze happening. En een happening werd het, dozen kwamen tekort om alle boodschappen te verzamelen. Ook RTV Noord kwam en maakte opnames om uit te zenden op zaterdagavond.

Tegen 11.00 u kwam ik bij vv Gorecht en bleek het hoofdveld er uit te liggen. Dus moest er op het kunstgras gevoetbald worden maar die lagen vol met sneeuw. Met man en macht, en dan ook echt met man en macht, werd er gewerkt om de velden schoon te krijgen.

Aers, Bers, Cers, MDers, oudere voetballers, leiders, JC leden, trainers enz enz hebben een geweldige prestatie geleverd. Wat een saamhorigheid en wat is het dan mooi dat je bij zo'n club als vv Gorecht hoort.

Natuurlijk beseften de vrijwilligers dat Gorecht F2 tegen Peize F2 de belangrijkste wedstrijd was. Bij winst of gelijkspel kampioen. En ze hebben gewonnen. F2 proficiat met het kampioenschap. Ook de MD1 won overtuigend met 4-1, B2 met 3-2, E1 kwam tot 3-1 (tweede helft moet nog worden gespeeld) en Gorecht 1 en A1 met 7-0. Dus vrijwilligers, maar liefst 5 overwinningen dankzij jullie.

Op een gewone zaterdag.

Met vriendelijke groet, Dick Jager