v.v. Gorecht start vanaf zaterdag 7 december met het inzamelen van voedsel voor de voedselbank in samenwerking met RTV Noord.

Armoede is een groot probleem in onze provincie. De stad Groningen staat qua armoede in Nederland zelfs op de tweede plaats. Meer dan zesduizend Groningers zijn afhankelijk van de voedselbank. Dat worden er steeds meer en het is steeds moeilijker om aan spullen te komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de voedselbanken de voorraadkast leeg raakt.

In overleg met de voedselbanken is een boodschappenlijst gemaakt. Het gaat om houdbare levensmiddelen en andere dagelijkse boodschappen waar mensen echt iets aan hebben. We vragen alle leden, vrienden, belangstellenden maar natuurlijk ook de niet leden om mee te helpen door deze boodschappen voor de voedselbank te kopen en te doneren. Deze lijst treft u aan op de foto. (klik op de foto voor een vergroting)

voedselbank

De actie begint zaterdagochtend bij onze hoofdsponsor C1000 Wim van Dijk. Daar liggen de boodschappenlijstjes klaar en wordt u verzocht een aantal artikelen naar keuze te kopen in de winkel. De boodschappen kunt u na afrekenen inleveren in de daarvoor bestemde rolcontainer.

Ook kunt u in het clubhuis uw boodschappen inleveren. Misschien heeft u thuis nog iets staan. De actie duurt tot en met zaterdag 21 december. We hopen een grote hoeveelheid boodschappen in te zamelen.

Ook krijgen alle sponsoren en alle leden van ondernemend Haren de mogelijkheid om een boodschappenpakket af te nemen van de Businessclub van v.v. Gorecht. De bedrijven kunnen kiezen uit een pakket van 50, 75 of 100 euro excl. BTW. Deze pakketten, evenals de rolcontainers, zullen door Wim van Dijk worden aangeleverd in het clubhuis van v.v. Gorecht.

Op 21 december worden de boodschappen door onze sponsor TJ van der Woude Verhuizingen van het clubhuis van v.v. Gorecht naar de Mediacentrale getransporteerd.
RTV Noord besteedt extra aandacht aan onze actie via de media. Natuurlijk zullen wij ook een oproep op onze Facebookpagina en op ons Twitteraccount plaatsen en zullen we de tussenstanden regelmatig publiceren.

Wij roepen iedereen op gul te geven, want ook de kinderen en volwassenen die onder de armoedegrens leven wensen wij fijne feestdagen toe. En dat gevoel, dat is de saamhorigheid waar v.v. Gorecht voor staat.

Alvast hartelijk dank,

Businessclub v.v. Gorecht.