We zitten middenin de winterstop. De KNVB heeft voor de meeste jeugdteams

de eerste competitiewedstrijden pas in maart gepland. Wat gebeurt er dan allemaal in januari en februari?

Zaalvoetbal

De E-, ME- en F-teams trainen op zaterdag een uurtje in de zaal. Daarnaast doen MC1, MD2, D3, D4, F1 en F6 mee met de KNVB zaalvoetbalcompetitie. In deze periode spelen ze op 5 zaterdagen steeds twee wedstrijden in sporthallen in diverse plaatsen.  Zaalvoetbal is heel anders dan veldvoetbal, het gaat veel sneller, als speler moet je snel reageren en snel handelen. De teams zijn enthousiast en vinden dit een leuke invulling van de winterstop.

Evaluatiebijeenkomsten

De winterstop is ook de tijd om te kijken hoe het met alle teams gaat. De jeugdcoördinatoren hebben bijeenkomsten met trainers en leiders van de teams. In principe gaan de teams na de winterstop in dezelfde samenstelling door, met dezelfde trainer en leiders. Alleen in bijzondere situaties wordt er iets gewijzigd in de teamsamenstelling of de begeleiding  van het team.

Veldtrainingen

De veldtrainingen liggen even stil. Het is goed dat alle spieren en banden even niet belast worden, vooral bij de spelers en speelsters die in de groei zijn. Een aantal teams is alweer gestart, de andere ABCD-teams starten in de week van maandag 27 januari. De E-, ME- en F-teams starten op maandag 10 februari/dinsdag 11 februari weer op het veld.

Oefenwedstrijden

De competitie start voor de meeste teams pas weer in maart. Dus trainers en leiders, organiseer een oefenwedstrijd tegen een eigen jeugdteam of zoek een tegenstander uit de buurt. VV Glimmen, VV Haren, Be Quick, Helpman, Actief, er zijn genoeg mogelijkheden. Voor meer informatie over het regelen van oefenwedstrijden, zie http://vvgorecht.nl/clubinformatie/mededelingen/251-oefenwedstrijden

Start competitie

De teams die een volledige competitie spelen hebben hun eerste competitiewedstrijd op zaterdag 15 februari (A1/B1) of op zaterdag 1 maart (A2,A3,B2,C1,C2,C3 en D1) (Let op! Is tweede zaterdag van de voorjaarsvakantie). De overige jeugdteams starten met hun voorjaarsreeks op zaterdag 8 maart. NB. 22 februari is een beker/inhaaldag volgens de KNVB-speelkalender, wellicht moet een aantal teams dus al op die datum beginnen (eerste zaterdag van de voorjaarsvakantie!).

Voorjaarsreeksen

De teams die voorjaarsreeksen spelen zijn in nieuwe poules ingedeeld door de KNVB. De nieuwe poules zijn tot stand gekomen op grond van de resultaten van de najaarsreeks. Alle teams blijven wel in dezelfde klasse spelen. De teams die bovenaan in de verschillende najaarspoules zijn geëindigd worden samengebracht in één nieuwe voorjaarspoule. En zo gaat dat op ieder niveau. Het betekent dat in het algemeen de voorjaarspoules evenwichtiger zijn en de teams gelijkwaardiger qua niveau. De voorjaarspoules bestaan uit 5-6 teams en je speelt een volledige competitie, dat willen een thuis –en een uitwedstrijd tegen alle teams uit de poule.

Bekercompetitie

Dit jaar hebben 15 Gorecht jeugdteams in augustus/september meegedaan met de bekerwedstrijden. Daarvan hebben 9 teams de poulefase overleefd. Daarna kwamen de knock-out-rondes. Bij de tweede ronde waren diverse spannende wedstrijden, E2 heeft de wedstrijd helaas net verloren op penalties. Inmiddels zijn er nog 4 teams over in de beker, namelijk: MC1, MD1, F2 en D2. We wensen hen veel succes in de volgende ronde.

Algemeen Technisch jeugdcoördinator

Jouad Boufarra is per 1 januari gestopt met zijn functie als Algemeen Technisch Jeugdcoördinator en is opgevolgd door Andries Kooi. Jouad blijft tot de zomer nog werkzaam voor vv Gorecht als trainer en trainer/coach. Daarna zullen we afscheid van hem nemen.

We heten Andries van harte welkom bij onze vereniging en wensen hem veel succes. Op onze website kunt u iets meer over hem lezen.

 

Verklaring Omtrent Gedrag

De jeugdcommissie en het bestuur hebben alle jeugdtrainers gevraagd om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren vanwege hun functie als jeugdtrainer bij vv Gorecht. Uit deze verklaring blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, in dit geval het geven van jeugdtraining aan minderjarigen. Een Verklaring Omtrent Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. Daarnaast zijn in de contracten van de jeugdtrainers de NOC-NSF-gedragsregels voor begeleiders in de sport opgenomen. Hiermee willen we als vereniging laten zien dat we een veilig sportklimaat serieus nemen.

 

Coördinatoren gezocht

Mark Mijnen is per 1 januari gestopt als coördinator van de meidenteams. Lopende zaken worden door hem nog afgehandeld zodat de meidenteams de tweede helft van het seizoen goed kunnen starten.

In de zomer zullen er meer coördinatoren stoppen, we zijn dus op zoek naar nieuwe mensen voor de Jeugdcommissie.

Wat voor taken heeft een coördinator van een leeftijdsgroep?

Als coördinator ben je aanspreekpunt voor de leiders van je teams, je bent medeverantwoordelijk voor de indeling van de teams, je bent lid van de Jeugdcommissie die éénmaal per maand vergadert en je helpt mee bij jeugdactiviteiten. Wanneer iemand belangstelling heeft of meer wil weten, neem vrijblijvend contact op met Klaas van der Velde, voorzitter Jeugdcommissie of Karin de Jonge,secretaris. Voor contactgegevens zie onze website (organisatie, jeugdcommissie).

Verder:

Nieuwe F-ers gezocht: Er zijn een paar jongens/meisjes doorgestroomd vanuit de puppies en er zijn een paar nieuwe leden waardoor we misschien nog een Gorecht F7 kunnen opstarten. Weet je nog iemand die graag wil voetballen? Nieuwe kinderen zijn van harte welkom om een paar keer mee te trainen, dus zegt het voort!

Zaaltoernooi: Er hebben weer zo’n 120 jeugdspelers en speelsters mee gedaan aan ons eigen jeugdzaalvoetbaltoernooi  in de Scharlakenhof in de kerstvakantie. Het was weer een geslaagd toernooi met een gezellige en sportieve sfeer.

Keepersdag: In de voorjaarsvakantie woensdag 26 februari staat de Keepersdag op het programma. Er zijn inmiddels meer dan 60 aanmeldingen uit het hele noorden. Heb jij zin om ook mee te doen, lees meer op onze website en geef je snel op.

Geselecteerd door de KNVB: Merijn Wijnbergen uit D1, het enige meisje in dat team, is geselecteerd voor het meisjes onder 13 team van de KNVB. Gefeliciteerd Merijn en veel succes!

Toernooien: veel Gorecht-teams hebben zich ingeschreven voor toernooien; er komt een toernooioverzicht op de website.

Ereronde in de Euroborg: Gorecht F2 mag op zondag 26 januari in de rust van de wedstrijd FC Groningen-FC Twente meelopen in de ereronde door de Euroborg samen met een aantal andere F-kampioensteams uit de regio.

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshopwebshop