Onderstaand het eerste nieuws vanuit de jeugdcommissie in het nieuwe jaar.
Beste jeugdleden en ouders/verzorgers van vv Gorecht,
 
Allereerst willen we iedereen een gezond en sportief 2019 toe wensen. 
Het bestuur nodigt iedereen van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 12 januari om 17.30 uur in het clubhuis.
 
Aan het einde van deze kerstvakantie willen we graag een aantal zaken onder de aandacht brengen:
 
Start veldtrainingen en zaaltraining 
Maandag 7 januari starten de jeugdteams J en M Onder 11 en ouder weer met de veldtrainingen volgens de normale dagen/tijden (tenzij de trainer/trainster andere afspraken heeft gemaakt met het team). 
De jongste teams: JO7 tot en met JO10, gaan op 12, 19 en 26 januari en 2 februari op zaterdag een balletje trappen in de gymzaal. De leiders hebben hierover mail ontvangen van Janneke Dijck met nadere informatie. Het schema voor de zaaltrainingen staat ook op onze website: https://www.vvgorecht.nl/publicaties/2351-zaaltraining-jo7-t-m-jo10-teams De jeugdteams die zaalcompetitie spelen, hebben geen zaaltrainingsuren.  
In de week van maandag 27 januari starten de veldtrainingen voor JO7, JO8, JO9 en JO10 weer.
NB.In verband met winterweer (sneeuw, te koud) kunnen trainingen worden afgelast, houd hiervoor altijd de website in de gaten.

Evaluatie-avonden 
ind januari (23/24 januari) zijn de evaluatie-avonden gepland. De coordinatoren nodigen per leeftijdsgroep alle leiders uit voor een evaluatie van het najaar. 
Wilt u ook iets kwijt? Geef het dan door aan de leider(s) van het team. Voor meer informatie, zie: https://www.vvgorecht.nl/publicaties/2016-evaluatie-avond-najaar-voor-jeugdteams

Indeling voorjaarsreeksen
Voor de teams die in het voorjaar een nieuwe reeks gaan spelen: de KNVB is druk bezig met de herindelingen van de competities. We hebben diverse verzoeken aan de KNVB door gegeven op basis van de resultaten in het najaar en hopen dat die verzoeken ingewilligd worden. Helaas hebben we daarvoor geen garanties, de indeling is een hele klus, de KNVB moet met veel zaken rekening houden. De indeling wordt eind januari bekend en de eerste wedstrijden van de voorjaarsreeksen worden gespeeld op zaterdag 9 februari. De JO7-teams beginnen pas in maart weer met hun wedstrijdjes. 
Bij de herindeling worden in principe de teams die het in de najaarsreeks zwaar hadden in een lichtere poule ingedeeld met meer gelijkwaardige tegenstanders. Evenzo worden teams die kampioen of tweede zijn geworden in hun poule, bij relatief zwaardere tegenstanders ingedeeld. Het doel van de KNVB is altijd om een zo leuk mogelijke competitie te krijgen met zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstanders.
In het najaar hadden we weer een paar kampioenen: MO13-1, JO12-1, JO11-4. Spelers en speelsters, trainers en leiders: gefeliciteerd! Aan het einde van het seizoen worden jullie op de slotdag gehuldigd. 
Daarnaast zijn er nog een aantal teams actief in de beker. JO13-2, MO13-1, MO15-1 en MO19-1 zijn nog volop in de race. Succes! 
 

Mededelingen

- Ledenadministratie en VOG jeugdleiders/trainers
Koen de Groote en Anne-Geertje Hoekema verzorgen nu de ledenadministratie (aan- en afmeldingen, wijzigingen gegevens, etc), daar zijn we heel blij mee. Al een aantal jaren moeten alle (jeugd)trainers een verklaring omtrent gedrag (VOG) inleveren. Dit jaar moeten de jeugdleiders dat ook doen. Koen en Anne-Geertje verzorgen hiervan ook de administratie. De ledenadministratie is bereikbaar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Nieuwe mailadressen voor JC-coordinatoren
De jeugdcommissie heeft een eigen emailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dat adres wordt door de secretaris bijgehouden.
De leeftijdscoordinatoren in de jeugdcommissie hebben nu ook een eigen mailadres, zie de contactgegevens op de website: https://www.vvgorecht.nl/index.php/organisatie/19-jeugdcommissie
Voor de academy gebruikt Chris Gunnink het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. niet meer, hij gebruikt zijn persoonlijke mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
- OUD papier schema 2019
Ook in 2019 kunt u weer oud papier naar de container op de parkeerplaats brengen. Gorecht ontvangt hiervoor een kleine vergoeding en alle beetjes helpen! Volgende week (10-14 januari) staat de container er weer. Het jaarschema staat op onze website: https://www.vvgorecht.nl/home/oud-papier-2019-b

- Rookvrij sportpark - mededeling van het bestuur 

Op de onlangs gehouden ALV (november 2018) is besloten dat vv Gorecht een eerste stap willen zetten naar een rookvrij sportpark. Vanuit leden en ouders kwamen namelijk al langere tijd geluiden dat de combinatie van sport en roken door publiek/ouders en spelers na de wedstrijd, een slecht voorbeeld is voor de jeugd. Het bestuur wil tijdens trainingen en wedstrijden iedereen oproepen om alleen te roken op het terras en dan niet vlak voor de ingang van het clubhuis. Dat willen we realiseren door elkaar er op een vriendelijke positieve manier op aan te spreken en te wijzen op het terras waar wel gerookt mag worden.

Aankomende activiteiten

Ameland

Van 24-26 mei kunnen de spelers/speelsters van J/MO10 tot en met J/MO13 weer mee naar Ameland voor een heus voetbalkamp. Lees meer op onze website: https://www.vvgorecht.nl/publicaties/1564-het-amelandkamp-2019-voor-jo-10-t-m-xo-13

Spelregelbewijs 2e jaars B

De KNVB heeft een aantal jaren geleden voor de 2e jaars J en M Onder 17 (voorheen B-MB) het spelregelbewijs ingevoerd.

Dit seizoen moeten de spelers/speelsters uit geboortejaar 2000 hun bewijs halen om te kunnen blijven voetballen in de competitie van 2019-2020. De spelers/speelsters krijgen van de KNVB een brief met inlogcode voor een speciale website en de scheidsrechterscommissie van vv Gorecht gaat ook een activiteit organiseren.  Na het behalen van het spelregelbewijs worden de jongens/meiden ook ingedeeld om twee keer een pupillenwedstrijd te fluiten bij de J en M Onder 11.  

Toernooien

De jeugdcommissie heeft al veel uitnodigingen voor toernooien aan het einde van het seizoen ontvangen. Op de website staat een overzicht: https://www.vvgorecht.nl/wedstrijden/toernooien De teams mogen zelf één of meerdere leuke toernooien uitzoeken en de leiders kunnen het team dan opgeven. 

Het Meidentoernooi van vv Gorecht wordt gehouden op zaterdag 15 juni voor MO11, MO13 en MO15 teams.  Op de website vindt u ook een overzicht van de andere toernooien die op de Koepel plaats vinden.

Voor 10 euro naar FC Groningen

Zaterdag 19 januari speelt FC Groningen tegen Heracles Almelo om 20.45 uur. Voor 10 euro kunt u naar deze wedstrijd toe. Via de volgende link kunt u daarvoor kaarten bestellen: https://kaartverkoop.fcgroningen.nl/vv-gorecht

Op zaterdag 6 april om 18.30 uur speelt FC Groningen tegen Excelsior, ook daarvoor kunt u al kaarten voor een tientje bestellen. 

 

VV GORECHT BLIJFT OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS 

Om onze vereniging goed draaiende te houden hebben we voldoende vrijwilligers nodig! Er komt heel wat bij kijken voor en achter de schermen. Nog altijd geldt het spreekwoord: vele handen maken licht werk. 

DUS: SAMEN MAKEN WE GORECHT! Bent u nog geen vrijwilliger maar wilt u ook een bijdrage leveren om het voetballen voor u en uw kinderen in goede banen te leiden? Kijk dan op onze website voor meer informatie voor welke taken er mensen worden gezocht: https://www.vvgorecht.nl/publicaties/2101-verschillende-vacatures

 

Tot slot: we wensen iedereen een mooie en sportieve tweede seizoenshelft toe! 

 
Vriendelijke groet,
namens de jeugdcommissie van vv Gorecht,
Karin de Jonge

secretaris

karindejonge

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop