Nieuws uit de Jeugdcommissie - augustus 2017.

 Klik 201708-nieuwsbrief_Jeugdcommissie_vv_Gorecht.pdf om de nieuwsbrief van voor de start van het nieuwe seizoen te downloaden, hier onder kunt u deze ook lezen..

Nieuws uit de Jeugdcommissie – augustus 2017

In deze nieuwsbrief veel informatie over het nieuwe seizoen en een korte terugblik op afgelopen seizoen.

We wensen iedereen veel leesplezier. Vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-          Nieuwe leden
-          Teamindelingen en nieuwe wedstrijdvormen bij JO8 en JO9
-          Trainingsrooster en trainers
-          Start trainingen
-          Startavond woensdag 30 augustus en start competitie zaterdag 2 september
-          Leidersavond woensdag 13 september
-          NIEUW: KNVB WEDSTRIJDZAKEN APP 
-          Spelregelbewijs
-          Versterking gezocht: kledingcommissie, mediacommissie, coordinator pupil van de week vrouwen
-          Afsluiting van het seizoen en hartelijk dank
-          Jeugdcommissie 2017/2018

Nieuwe leden
Voor het nieuwe seizoen hebben diverse nieuwe jeugdleden zich aangemeld. Zij zijn overgekomen van andere verenigingen, van de puppies, of gaan voor het eerst bij een vereniging voetballen. In ieder geval heten we al deze jongens en meisjes en hun ouders/verzorgers van harte welkom bij vv Gorecht en wensen hen veel voetbalplezier toe!

Onder 13 Meiden

Aussems, Hanne

Onder 13

Jong, Giel de

Onder 15 Meiden

Berends, Annemiek

Onder 13

Knaap, Jasper

Onder 7

Berghauser Pont, Marit

Onder 9

Lange, Arjen de

Onder 7

Brattinga, Bas

Onder 15 Meiden

Lautenbach, Rosan

Onder 7

Broek, Ezra van den

Onder 15 Meiden

Moedt, Marlies

Onder 10

Broek, Samuel van den

Onder 9

Moffitt, Nick

Onder 19

Bronsema, Freek

Onder 13

Oosten, Wout van

Onder 19

Cate, Wouter ten

Onder 7

Reessink, Gijs

Onder 13

Coopman, Mees

Onder 13 Meiden

Ridder, Tarekech de

Onder 8

Dijkstra, Lars

Onder 8

Schouwman, Stan

Onder 8

Doornbosch, Nathan

Onder 15 Meiden

Scott, Maartje

Onder 13 

Dunning, Max

Onder 7

Spee, Pascal

Onder 8

Engelsman, Pepijn

Onder 7

Springer, Duco

Onder 7

Faber, Stijn

Onder 17 Meiden

Valkema, Feikeline

Onder 15

Foekens, Jasper

Onder 15

Veldman, Hein

Onder 15

Frieling, Merein

Onder 13

Velthuis, Marko

Onder 11

Helmink, Nieck

Onder 11 Meiden

Wolthuis, Ricky

Onder 17  

Janmaat, Rutger

Onder 15

Zwerver, Julian

Ook is een aantal jeugdspelers gestopt bij Gorecht vanwege studie, verhuizing, voetballen bij een andere vereniging, langdurige blessure of een andere reden.  Wij danken hen voor hun (soms jarenlange) lidmaatschap. De geblesseerde spelers wensen we veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Teamindelingen en nieuwe wedstrijdvormen bij JO8 en JO9

Na veel overleg , onder andere op de indelingsavond eind juni met leiders, trainers en jeugdcommissie, en gepuzzel zijn de teamindelingen tot stand gekomen en begin juli gepubliceerd op de website. Komend seizoen starten wij bij de meiden met één MO11-team,  drie MO13-teams (twee elftallen en een zevental), één MO15-team, twee MO17-teams en een MO19 -team. Daarnaast hebben we drie JO19, vier JO17, drie JO15, vier JO13 en zes JO11-teams. De oude F-categorie is nu verder onderverdeeld, er zijn vier JO9-teams, en daarnaast (voor het eerst) drie JO8-teams en drie JO7-teams.
De JO7-teams spelen net als afgelopen jaar 4 tegen 4 zonder keeper. De JO8 en JO9 teams gaan zes tegen zes spelen, op een kwart voetbalveld, dus een half Scharlakenveld in plaats van een heel Scharlakenveld. Daarnaast zijn de spelregels veranderd. Zo wordt de bal niet meer ingegooid, maar mag de bal ingedribbeld worden. 
Op dit moment wordt er gewerkt aan de nieuwe teampagina’s, voor de start van de competitie zorgen we dat alle teams weer hun eigen pagina krijgen. We wensen iedereen veel plezier in zijn of haar nieuwe team in het komende seizoen.

Trainingsrooster en trainers
Het trainingsrooster voor komend seizoen kunt u raadplegen op onze website:
https://www.vvgorecht.nl/trainingsinformatie/936-trainingsrooster-2017-2018
Als nieuwe trainers bij de jeugd verwelkomen we Nick Janzen en Janto Djasmadi. Nick is speler van het eerste van Gorecht en Janto is de vader van één van de speelsters van MO15-1.

Chris Gunnink heeft het coördinatorschap van de JO7-JO8-JO9-JO11 -academy over genomen van Pandu en Nik. Chris heeft afgelopen jaar zijn sportopleiding afgerond, hij geeft al diverse jaren lichamelijke opvoedings lessen op de basisschool en is al vele jaren actief jeugdtrainer bij vv Gorecht. Als (nieuwe) hulptrainers bij de academy verwelkomen we Tom Traas, Rick Talsma, Jesper de Jong, Lukas Scholtmeijer, Yjran Seldenthuis, Friso Sennema, Jarno Honebecke, Pax Hengeveld, Mick Scholten, Thijn van Tongeren, Gijs Tuinder en Marnick Vos. Deze jongens spelen zelf allemaal in oudere jeugdteams bij vv Gorecht, van JO15 tot en met JO19.

Verder gaan veel trainers van afgelopen seizoen weer door en daar zijn we erg blij mee.

Start trainingen
De trainingen van de selectieteams (eerste en tweede team van JO19 tot en met JO13) starten in de week van maandag 21 augustus, tenzij de trainer vanwege voorbereiding van de wedstrijden of  afwezigen door vakanties een andere datum communiceeert/heeft gecommuniceerd rechtstreeks met de spelers.

De overige teams, behalve de academy, starten in de laatste week van de zomervakantie, de week van maandag 28 augustus.

De academyteams (JO11-4/5/6, JO9-3/4, JO8-1/2/3 en JO7-1/2/3) starten met de startavond, zie hieronder. De eerste trainingen voor de academy volgens het rooster zijn dan op maandag 4, resp. woensdag 6 september.

De keeperstrainingen starten in de week van 4 september, de eerste schoolweek. De keepers van de selectieteams krijgen apart training. De keepers van de niet-selectieteams krijgen met elkaar training en daar zijn alle jongens/meiden die keeper zijn of af en toe keepen, van harte welkom. Alleen de JO9 en jonger krijgt geen keepertraining. In die leeftijd vinden we het belangrijk dat de spelers/speelsters rouleren en allemaal kunnen kennis maken met alle posities in het veld en dus ook het keepen.

Daarnaast starten Jurgen Hazewinkel , Johan Wieringa en Pieter Boers op zaterdag 9 september weer met een serie van 10 trainingen voor onze puppies van 4 en 5 jaar.

Voor alle trainingen geldt: kun je/kan je zoon-dochter niet komen trainen, dan graag op tijd afmelden. Onder het trainingsrooster op de website staat ook de lijst met trainers en contactgegevens om de afmelding door te geven! En graag op tijd aanwezig bij de trainingen.

Woensdag 30 augustus startavond (JO7 tm JO13/MO13) en zaterdag 2 september start wedstrijden voor alle jeugdteams

Net als voorgaande jaren organiseert de Jeugdcommissie weer een startbijeenkomst, dit keer op woensdag 30 augustus  a.s. voor alle spelers/speelsters en ouders/verzorgers van de onderbouw. Dit is een mooie manier om de spelers/speelsters kennis te laten maken met hun (nieuwe) teamgenoten.  Op deze avond kunnen de ouders/verzorgers ook met elkaar kennis maken en overleggen bv. wie de leiderstaken op zich gaan nemen. We streven naar twee leiders per team om de taken te kunnen verdelen: coaching en organisatorische/administratieve zaken. Verder stellen de coördinatoren uit de jeugdcommissie en de trainers zich voor en vertelt de kledingcommissie iets over de kleding.

Alle teams, behalve de JO7 (de jongsten) starten op 2 september met bekerwedstrijden. De leiders krijgen op de startavond dus ook de kleding en materialen mee.

We realiseren ons dat de startavond nog in de vakantie is, maar omdat de eerste bekerwedstrijden al op zaterdag 2 september gespeeld worden, hebben we toch voor deze datum gekozen.  Dit jaar zijn alle teams ingeschreven voor de beker, behalve de JO7, daar organiseert de KNVB geen bekerwedstrijden voor.  Mocht op de startavond blijken dat sommige teams onvoldoende spelers hebben op 2 september dan kunnen we die wedstrijd zo nodig nog gaan verplaatsen in overleg met de tegenstander.

De KNVB heeft de speeldagenkalender aangepast en dat betekent dat alle jeugdteams de bekerwedstrijden nu in dezelfde weekenden spelen (2, 9 en 16 september) (eerder startte de A-categorie al eerder en moesten zij ook door de week beker spelen).

En alle jeugdcompetities (selectie/niet-selectie/A- en B-categorie) beginnen nu ook tegelijk in het weekend van 23 september. De JO7 starten nog iets later met hun wedstrijden en spelen ook nog niet iedere zaterdag.

De bekerwedstrijden zijn al te vinden op onze website, op voetbal.nl (app) en op de nieuwe KNVB Wedstrijdzaken app, waarover later in deze nieuwsbrief meer.

Programma startavond:

We starten om 18.30 uur met de JO9/JO8/JO7 in het clubhuis.

De JO11 en MO11 zijn welkom vanaf 19.30 uur.

En de JO13 en MO13 vanaf 20.30 uur.

Het programma duurt per leeftijdscategorie ongeveer een uur. We hopen dat zoveel mogelijk mensen aanwezig kunnen zijn op de startavond.

De spelers/speelsters worden in trainingskleding verwacht, zij gaan na de introductie met de trainers/trainsters het veld op. De ouders/verzorgers krijgen vervolgens nadere informatie van de coördinatoren en per team worden de leiders aangesteld. Iedereen krijgt nog een persoonlijke uitnodiging via de mail waarbij vermeld wordt waar u zich kunt afmelden als u niet aanwezig kunt zijn.

Woensdag 13 september om 20 uur: avond voor alle jeugdleiders  

Op deze avond wil de Jeugdcommissie de praktische zaken rond wedstrijden (bv. klaarmaken/opruimen velden), wisselbeleid, grensrechters, (mobiel digitaal) wedstrijdformulier etc. met alle jeugdleiders bespreken zodat iedereen goed op de hoogte is. De eerste bekerwedstrijden zijn dan al achter de rug, zodat de leiders ook meteen vragen uit de praktijk kunnen stellen. Tevens geeft de kledingcommissie uitleg, vertelt Frans Schmidt iets over wedstrijdzaken en Martin Schipper iets over scheidsrechterszaken. Alle jeugdleiders van alle leeftijdscategorieën ontvangen hiervoor een uitnodiging, maar zet deze datum alvast in je agenda als je nu al weet dat je volgend seizoen aan de slag wilt/gaat als leider.

NIEUW: KNVB Wedstrijdzaken APP

De KNVB moderniseert en dat betekent dat er vanaf dit seizoen gewerkt wordt met de KNVB wedstrijdzaken APP. Onderdeel van de APP is de digitale spelerspas en het mDWF, het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier. De plastic spelerspassen zijn dus verleden tijd (en kunnen ook niet meer vergeten worden ;-)). De scheidsrechter heeft nu wel een smartphone nodig om de passen te kunnen controleren.

Als lid van onze vereniging ben jij ook KNVB-lid. Met je e-mailadres waarmee je bij ons bent geregistreerd, kun je je  registreren voor de app (eerst op je smartphone downloaden via Appstore of Playstore). Als je niet zeker weet met welk (eerste) e-mailadres je bij ons bent geregistreerd, of als je andere vragen hebt, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadat je de link hebt geactiveerd krijg je toegang tot de gegevens in de app. Dat zijn onder andere je persoonlijke gegevens. Voor een aantal persoonlijke gegevens kun je op die manier ook wijzigingen door geven. Ook kun je je digitale spelerspas zelf zien. En als je wilt kun je je foto vernieuwen. Nieuwe JO13/MO13 spelers kunnen op deze manier ook een foto uploaden (daarover hebben ze onlangs een mail ontvangen). Vanaf JO13/MO13 worden de digitale spelerspassen gecontroleerd en moet je dus een foto hebben.

Inmiddels hebben we alle spelers in sportlink ook in hun team geplaatst en dat betekent dat je via de wedstrijdzaken app je wedstrijdprogramma kunt zien.  En scheidsrechters kunnen op die manier straks ook hun wedstrijden zien.

Trainers en teamleiders koppelen we ook aan het jeugdteam waarvoor ze actief zijn. Trainers en teamleiders moeten met deze wedstrijdzaken app het mobiele digitale wedstrijd formulier invullen en afhandelen. Dat gebeurt dus niet meer op de computer.

Voor teamleiders is het dus ook belangrijk dat ze KNVB-lid zijn. Omdat ze een functie vervullen voor onze vereniging hoeven ze geen contributie te betalen. Aan nieuwe teamleiders zal dus gevraagd worden om lid te worden om zodoende de wedstrijdzaken app (met het digitale wedstrijdformulier) ook te kunnen gebruiken.

Spelregelbewijs
Er is nog een aantal meiden/jongens uit 2000 die hun spelregelbewijs nog niet heeft gehaald! Zorg dat je dit zo spoedig mogelijk afrondt, anders mag je niet mee spelen met wedstrijden in september. De scheidsrechterscommissie is van harte bereid om je te helpen, als dat nodig is. Stuur dan even een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klaas van der Velde is voorzitter van de scheidsrechterscommissie.

Versterking gezocht
Koen de Groote vertrekt in de loop van het seizoen bij de kledingcommissie. Hij zoekt een opvolger, die handig is met de computer en het leuk vindt om de kledingadministratie goed op orde te houde en nu al kan beginnen zodat hij/zij goed ingewerkt kan worden. Voor meer informatie, zie de website. https://www.vvgorecht.nl/publicaties/1837-gorecht-zoekt-een-kledingcooerdinator-jeugd

Daarnaast zoeken we nog versterking van de mediacommissie. De mediacommissie is op zoek naar een redacteur voor de website. Als je in Microsoft Word een pagina een beetje leuk kunt opmaken heb je eigenlijk alle skills in huis om ook voor onze website de berichten te verzorgen. We gebruiken het content management systeem Joomla! Waardoor je van html, java of andere lastige webzaken eigenlijk geen verstand hoeft te hebben. Training volgt 'on the job'. Wat wel belangrijk is dat je een paar uur per week de tijd hebt om wat berichten te publiceren. Er is nog een tweede redacteur, dus er zijn mogelijkheden om de werkzaamheden te verdelen. Voor inhoudelijke vragen kun je je melden bij Sandrie Egberts of Karel Holen via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor aanmelden voor deze vacature kun je contact opnemen met Henk Vrieling, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook zoeken we iemand die de pupil van de week bij de vrouwenteams wil regelen. Bij iedere thuiswedstrijd van het dames team van vv Gorecht mag één van de speelsters van de jongere meidenteams pupil van de week zijn en meedoen met de warming up, de eerste bal nemen, mee naar de kleedkamer van de dames etc. Vind je het leuk om dit te coördineren, neem dan contact op met Martin Woltman, zie contactgegevens jeugdcommissie op de webiste.

Heb je zelf belangstelling of weet je misschien iemand voor één van de functies, neem contact op met de mensen die je er meer over kunnen vertellen of met de jeugdcommissie! We hebben je hulp hard nodig.

Afsluiting van het afgelopen seizoen
Eind juni hebben we met een gezellige slotdag het seizoen 2016/2017 afgesloten. Wederom hadden we afgelopen seizoen weer kampioenen. MO19-1, MO17-1, JO17-3, JO13-1, MO13-1, JO9-1 zijn veldkampioen geworden, JO9-5 zaalvoetbalkampioen in de winter. Daarnaast hebben MO13-1, MO17-1 en MO19-1 de finale op 10 juni van de KNVB beker district Noord behaald en MO19-1 heeft wederom (vorig jaar als MO17) de beker mee naar de Koepel genomen!
We zijn natuurlijk trots op de prestaties van deze teams, maar we zijn ook trots op alle andere teams die met veel enthousiasme en sportiviteit hun competities hebben afgerond.
Een aantal jeugdtrainers is helaas gestopt aan het einde van het seizoen: Hiwa Barani, Lara van Steen, Marieke Schmidt, Zoey Veldman, Martin Duitscher, Bente Postema , Jorick de Haan (gaat als seniorentrainer verder) en al eerder in het seizoen Allan Varkevisser en Peter Verkade,  zien we dit jaar niet terug als trainer, zij hebben besloten om te stoppen, o.a. vanwege studie, school en/of werk. Bedankt voor jullie inzet om onze jeugdspelers het voetbalspel bij te brengen!

Aan het einde van het seizoen moest alle kleding ook weer ingeleverd worden. De kledingcommissie was uitermate tevreden en heeft een compliment uitgedeeld aan teamleiders en spelers/speelsters, er waren slechts 15 kledingstukken zoek van de 2000 in totaal! En dat waren er minder dan vorig seizoen! Tot de winterstop wordt de huidige kleding gebruikt, na de winterstop starten alle jeugdteams in de nieuwe kleding van jeugdhoofdsponsor 123inkt.
Tot slot een woord van dank aan alle leiders, scheidsrechters, ouders/verzorgers, trainers, barmensen, gastmensen, schoonmakers en iedereen die zijn/haar steentje bijdraagt aan het goed verlopen van alle voetbalactiviteiten bij de jeugd van vv Gorecht: Heel hartelijk dank voor jullie geweldige inzet het afgelopen jaar!

Jeugdcommissie 2017-2018

Pieter Steenbergen en Femke Ytsma stoppen als coördinatoren van de jeugdcommissie. Pieter is ondertussen penningmeeser in het bestuur geworden en Femke neemt een time-out ivm studie, maar zij hoopt over een paar jaar weer actief te worden. Als coördinatoren heten we Hans Oosterhuis (JO11) en Rutger Smit (JO7) welkom. Janneke Dijck, tot deze zomer JO11-coördinator, gaat samen met Karin het secretariaat verzorgen.
Dat betekent dat de jeugdcommissie voor komend jaar er als volgt uit ziet:

Voorzitter                                                    Milan Oei

Secretaris                                                   Janneke Dijck/Karin de Jonge

Coödinator JO19-teams                             Bennie Smid

Coördinator JO17-teams                            Bennie Smid

Coördinator JO15-teams                            Philip Pieterman

Coördinator JO13-teams                            Heta Rantalahti

Coördinator JO11-teams                            Hans Oosterhuis

Coördinator JO9/JO8-teams                      Arnoud Rottinghuis

Coördinator JO7-teams                              Rutger Smit

Coördinator MO13/MO11                           Martin Woltman

Coördinator MO19/MO17/MO15                Gerwin Kedde

Algemeen technisch jeugdcoördinator       Andries Kooi

Technisch jeugdcoördinator meidenteams Martin Bartels

Keeperscoördinator jeugd                          Jan Moorlag

Puppiecoördinator                                      Jurgen Hazewinkel

De jeugdcommissie hoopt volgend jaar alles rondom de jeugdteams weer in goede banen te leiden zodat iedereen met veel plezier kan voetballen.

We wensen iedereen nog een prettige zomer/vakantie toe en zien jullie eind augustus graag weer terug bij Gorecht!

  1. Jullie ontvangen deze nieuwsbrief op het emailadres dat/de emailadressen die bekend zijn in onze
  2. Wanneer je de nieuwsbrief (ook) op een ander emailadres wilt ontvangen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Pupil van de week

Mededelingen

Alle mededelingen

Webshop

webshop