Als ik voor hun voordeur sta om aan te bellen, zie ik ze vredig naast elkaar zitten mobielen. Tom is net thuis van de Gorechtvoetbaldagen die hij samen met allerlei oudere jeugd leidt.

Zoveel reizen zal ik niet meer ondernemen in mijn leven. Misschien nog eens fietsen in Zuid-Afrika. Toen mijn oudste achttien werd, koos hij dat land uit om het met mij te vieren en sinsdien ben ik door dat land gefascineerd.

Dat zou de lijfspreuk kunnen zijn van de beide Hazewinkels, vader Jurgen en zoon Sven:”’t komt wel goed.”

Voor deze portrettenserie had ik al wat echte clubmannen en een echte clubvrouw geïnterviewd. Maar na het interview met Harry Hoeksema had ik het idee, het enige echte club-factotum voor me te hebben gehad.

Het leek de redactie van de website en mij (Martin de Bruijn) een goed idee de website te verrijken met een aantal portretten van Gorecht-leden.