Zaterdag is Gorechtdag voor mij. Dan fluit ik, kijk vooral wedstrijden, begroet de veteranen aan het bier, maak een praatje met tegenstander-bestuursleden. Maar de hoofdreden dat ik zaterdags op de Koepel ben zijn de ballen van Eddy.

Ik zit per ongeluk in de groepsapp van jo 7-2, waardoor ik hun geschiedenis van het afgelopen seizoen op de zaterdagochtenden kan volgen. Opvallend vaak winnen ze, maar uit het app-verkeer spreekt ook veel plezier, ook van hun ouders.

Tussen de portretten van voetballers, moeders en vaders van voetballers en vrijwilligers past ook een portret van een trouwe sponsor. Elke puppy-training op zaterdagochtend wordt afgesloten met een mandarijntje of appel van Erik Berends, groente- en fruithandelaar sinds dertig jaar(!) in Haren, in winkelcentrum Anjerplein.

Zelfs als je als slechtziende een wedstrijd van het eerste elftal van Gorecht volgt, is hij niet te missen: hij dirigeert met luide instructies zijn teamgenoten naar hun plaats op het veld en zijn “Thijs” betekent dat de hoge bal door het midden voor hem is.

Tegenover mij zitten twee Gorechters in hart en nieren. Mama Mirjam en dochter Anna. Ze zijn goedlachs, vertellen gemakkelijk en hebben een duidelijke mening over meiden-voetbal bij onze club: