De KNVB informeert over de nieuwe zaken die in seizoen 20172018 spelen.

Online magazine Pupillenvoetbal
Speciaal voor de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen is er een online magazine ontwikkeld. In dit magazine vind je allerlei informatie, zoals spelregels, informatie over de spelbegeleider in 6 tegen 6 en linkjes naar het speciale Crowdfundings-platform en Collectieve Inkoop.

Spelregels 6 tegen 6
In de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 zijn ook nieuwe spelregels van kracht. We adviseren deze spelregels breed te delen binnen de vereniging (vrijwilligers, ouders) zodat iedereen op de hoogte is aan de start van het nieuwe seizoen. Een overzicht van de nieuwe spelregels vind je hier.

Competitie
Buiten de nieuwe wedstrijdvorm voor de JO8- en JO9-teams zijn er op competitiegebied nog meerdere wijzigingen (mobiele DWF, dispensaties). Een samenvatting van deze wijzigingen vind je hier. Een handig document om te delen met o.a. de jeugd-wedstrijdsecretaris en de jeugdcommissie.

In deze infographic wordt ook gesproken over de geboortejaar-competities. Deze competities worden vanaf komend seizoen georganiseerd. Ons advies is hier zoveel als mogelijk gebruik van te maken als vereniging, mits uiteraard mogelijk. Door deze geboortejaar-competities kunnen we onze competities nog beter indelen. We bieden 4 niveaus aan zodat ieder team op zijn niveau wedstrijden kan spelen tegen vergelijkbare tegenstanders.

De spelbegeleider is nieuw in het pupillenvoetbal
Binnen de 6 tegen 6 – wedstrijdvorm doet de ‘spelbegeleider’ zijn intree in het amateurvoetbal. Een overzicht van deze nieuwe rol en de taken die deze persoon uitvoert, vind je hier.