Het bestuur en de leden van onze voetbalvereniging zijn van mening dat iedereen met veel plezier zijn of haar sport moet kunnen bedrijven. Gorecht hecht veel belang aan normen en waarden, op en rond het veld.

Toch kunnen zich ook bij onze vereniging vervelende gebeurtenissen voordoen, denk aan pesten, elke vorm van agressie, (seksuele) intimidatie, ongewenste intimiteiten of ander niet geaccepteerd gedrag.

Soms kunnen de gebeurtenissen met elkaar uitgesproken worden. Soms is dit lastig omdat degene waarvan het gedrag als ongewenst wordt beschouwd bijvoorbeeld een ouder, leider of trainer is of dat er angst is om er zelf op aangekeken te worden.

In dat geval is het goed, dat je (eventueel samen met je ouders of een goede vriend/vriendin) bij een vertrouwenspersoon terecht kunt, iemand die niet direct betrokken is en bovendien geheimhoudingsplicht heeft. Samen met de vertrouwenspersoon bepaal jij wat er verder gaat gebeuren. Het kan zijn dat jij na het gesprek weer met veel plezier je sport kunt bedrijven, of dat je samen met de vertrouwenspersoon in gesprek gaat met diegene die ongewenst gedrag vertoont.

Het bestuur van Gorecht heeft besloten twee vertrouwenspersonen aan te stellen, te weten Diny Does en Jack Mulder, voor de meeste leden geen onbekenden.

Diny Does is o.a. psychosociaal counselor i.o. en pro-deo coach voor jongeren.

Jack Mulder is o.a. werkzaam als gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Voor alle duidelijkheid, voor de vertrouwenspersoon geldt een geheimhoudingsplicht en de gesprekken zullen in principe niet op het sportpark plaats vinden.

Wanneer jij met een van beiden in contact wilt komen, dan kun je een mail sturen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinydoesJackMulder